Den här sidan använder kakor för statistikinsamling. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av kakor.

Bridging Ages expertseminarium i Sydafrika, dag 3

Idag var vi inbjudna för att hålla workshop på finska ambassaden. Vi blir verkligen väl mottagna här och bortskämda med trevliga lokaler och god mat. Passade även på att smyginleda firandet av hundraårsjubileet och fick bära knappar med texten "FInland 100 år", vilket kändes festligt och passande i Sydafrika, som också kan sägas vara en ung nation som blivit en demokrati efter en lång frihetskamp. När det gäller Sydafrika är det dock tydligt om man ser på samhället att det fortfarande är en lång väg kvar till jämlikhet och social rättvisa. Samhället är otroligt segregerat och stora delar av den svarta befolkningen lever i fattigdom medan de vita sitter på pengarna och den formella (om än inte den politiska) makten. Detta gör naturligtvis att frågor kring kulturarv och historia blir extra känsligt i Sydafrika, eftersom spåren från "dåtiden", dvs apartheidsystemet, så djupt präglar samhället och människors liv. Kanske kommer det ta flera generationer innan detta nationella trauma kan läka och social sammanhållning uppnås, men kanske kan Bridging Ages bidra litegrann till att detta sker.

Själva workshoppen var en fortsättning på gårdagens diskussioner, men fokuserade främst på hur Bridging Ages kan utvecklas som organisation och hur vi kan jobba strategiskt med olika frågor, t.ex. när det gäller samverkan, forskning, utbildning, marknadsföring och fundraising. Dagen avslutades med ett gruppfoto utanför ambassadbyggnaden. Leve Finland och Sydafrika!

Kategorier:

Sydafrika
 
tidsresor
 
Bridging Ages
 

    Kommentera