Den här sidan använder kakor för statistikinsamling. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av kakor.

Bridging Ages i Sydafrika

Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio

Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio

Som ni vet inrymmer Kalmar läns museum den internationella organisationen Bridging Ages, som arbetar med tidsresor och kulturmiljöpedagogik. Bridging Ages ordförare är Ebbe Westergren, som också ingår i styrgruppen för Tillämpat kulturarv. Sedan starten 2007 har Bridging Ages expanderat till att omfatta ca 500 medlemmar från över tjugo länder på fyra kontinenter, verksamma inom museer, kulturorganisationer, NGOs, skolor, universitet och lokala myndigheter. Regionala avdelningar har etablerats på flera håll.

Sedan några år tillbaka finns Bridging Ages i Sydafrika. Där har man inlett ett fruktbart samarbete med Kulturdepartmentet och flera politiker, som ser ett stort värde i de metoder organisationen kan erbjuda. Tidsresemetodiken och kulturmiljöpedagogiken ses som kraftfulla redskap i konflikthantering och försoningsprocesser. I tre veckor har Ebbe varit i Sydafrika och tillsammans med Bridging Ages South Africa deltagit i möten, hållit föredrag och givetvis genomfört flera tidsresor, som varit mycket uppskattade och givande.

Hör Ebbe berätta om sitt arbete i det sydafrikanska nyhetsprogrammet Morning Live och i Sveriges Radio!

Kategorier:

Bridging Ages
 
Sydafrika
 

    Kommentera