Den här sidan använder kakor för statistikinsamling. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av kakor.

Bryssel

Måndag och tisdag denna vecka har jag och Ebbe varit i Bryssel. Syftet var att presentera Bridging Ages och finna utvecklingsmöjligheter och nya samverkanspartners. Bridging Ages är en internationell organisation som har startats av KLM och som arbetar med att använda lokal historia och kulturarv i samhällsbyggandet.

Igår hade vi möte med Sven Kastö som är chef för Småland-Blekinges Europakontor i Bryssel för att höra mer om deras arbete och lägga upp en strategi. Idag hade vi två möten. Först med tjänstemän vid EU-kommissionens kultur- och utbildningsutskott, därefter med representanter från the AGE Platform och the European Regions Research and Innovation Network (ERRIN). Mycket intressant att få veta mer om hur det inre och yttre arbetet fungerar i EU! Vi fick även många förslag på sammanhang där Bridging Ages kan ingå, allt från internationella kulturarvskonferenser till EU-finansierade strategiska partnerskap, så förhoppningsvis kan det här leda till något spännande i framtiden.

Kategorier:

EU
 

    Kommentera