Den här sidan använder kakor för statistikinsamling. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av kakor.

Kreativa Europa

Nu är de flesta tillbaka från semestern, så idag är det dags för styrgruppsmöte. Jag har inte haft särskilt många lediga dagar denna sommar, men har ändå kunnat njuta av det otroligt fina vädret. Kalmar är en härlig sommarstad! De senaste veckorna har jag arbetat idogt med vår ansökan till Kreativa Europa. Till min hjälp har jag Rolf Karlsson, som tidigare varit inblandad i liknande stora EU-projekt, men som numera är pensionerad och jobbar som frilansande konsult. Vi har haft flera möten kring ansökans upplägg och innehåll, och det går verkligen framåt. Ändå oroar jag mig för att vi inte ska hinna bli klara i tid. Utlysningen kom mycket senare än planerat, inte förrän den sista juli, och deadline är den första oktober. Till dess ska projektbeskrivningen vara klar, det drygt femtiosidiga ansökningsformuläret korrekt ifyllt och budgeten spikad. Jag ska informera om hur vi ligger till på styrgruppsmötet idag och diskutera framsteg och utmaningar.

Det är fantastiskt att vara projektledare för en så här stor och omfattande projektansökan, inte minst för att det är roligt att samverka med organisationer i andra länder och kunna lyfta upp de frågor vi är intresserade av på europeisk nivå. För er som inte har arbetat med EU-projekt innan så rekommenderar jag det varmt. Dessa utbyten är verkligen givande, bidrar till ny kunskap och nya idéer och stärker organisationens internationella profil. För museer kan jag rekommendera Kreativa Europa, Erasmus+ och Europa för medborgarna. Även strukturfondsprogrammen (Interreg) är bra att söka om en vill arbeta transnationellt men med regionala projekt. Håll utkik på Kulturrådets sida om utlysningar och möjligheter.

Kategorier:

Kreativa Europa
 
EU
 

    Kommentera