Den här sidan använder kakor för statistikinsamling. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av kakor.

Bridging Ages, konferens i Kalmar, dag 2

Den andra dagen började med en tidsresa till år 1945 och var inriktad på integration och vårt ansvar att ta hand om flyktingar. Tidsresan hölls utanför ett tidigare epidemisjukhus på ön Lindö i Kalmar, där många flyktingar mottogs i juni 1945, båda tidigare koncentrationslägerfångar och deserterade soldater. På bilden ser vi lugnet efter att alla förberedelser är klara, men innan deltagarna anlänt och tidsresan börjat.

Vi reser tillbaka till år 1945

Lokala musiker som spelade tidstypiska låtar bidrog till stämningen…

… liksom noggrant utvald rekvisita.

Vi delades in i grupper och olika aktiviteter varvades med intressanta diskussioner om vad flyktingarna kan tänkas behöva och vad vi kan tänka oss att ge.

Avslutningsvis fick grupperna presentera vad de kommit fram till för att sedan resa tillbaka till år 2016. Trots att det blev en kort resa tillbaka till 1940-talets Kalmar var det tydligt att många påverkats av upplevelsen och kände att de kunde dra paraleller till de frågor vi ställs inför idag. Inte bara här i Sverige, utan många av deltagarna kunde se en koppling till dagens situation i sina respektive hemländer.

Kategorier:

tidsresor
 
Bridging Ages
 
konferens
 
Kalmar
 

    Kommentera